1. Studii privind transplantul medular.
Aplicatie realizata in colaborare cu Clinica de Pediatrie III si Clinica de Transplant Medular din Miskolcz, Ungaria. Echipa complexa de medici a realizat primul transplant medular din Romania in 2001. Activitatea a fost recompensata prin conferirea de catre Presedintele Romaniei a Ordinului National "Serviciul Credincios" in grad de Cavaler in 2002, prin Premiul de Excelenta pentru cea mai importanta
realizare medicala in 2001, acordat de Asociatia Ziaristilor din presa medicala si ziarul "Adevarul" si Diploma de Excelenta acordata de Universitatea de Vest "V. Goldis" Arad in 2001 2. Studii privind biologia si plasticitatea celulei stem mezenchimale - aplicatii in medicina regenerativa.
La nivel national, recunoasterea calitatii studiilor in domeniu s-a materializat prin castigarea grantului "Dezvoltarea de tehnici de bioinginerie tisulara pentru reconstructia osteoarticulara si miocardica" in 2003 (contract Nr. 162, finantat in cadrul PNCDI, programul MATNANTECH, pe perioada 2003-2005).
Cea mai prestigioasa recunoastere la nivel international este participarea in calitate de coordonator pentru Romania in proiectul integrat finantat din fonduri europene FP6, "Adult mesenchymal stem cells engineering for connective tissue disorders". From the bench to the bed side - GENOSTEM (proiect Nr. 503161, sectiunea Life sciences, genomics and biotechnology of health, pe perioada 2003-2006). Reteaua GENOSTEM este recunoscuta la nivel european ca retea de excelenta in domeniu si isi propune sa implementeze tehnicile de bio-inginerie bazate pe celule stem mezenchimale in bolile tesutului conjunctiv
 3. Studii privind biologia si plasticitatea celulei stem hematopoietice.
La nivel national, in colaborare cu Centrul de Boli Cardiovasculare Timisoara, am initiat cu succes terapia cu celule stem in infarctul miocardic, studiul fiind o premiera nationala. Pe baza rezultatelor obtinute am participat in proiectul integrat FP6 initiat de Universitatea din Padova, "Quality and safety assessment in clinical and toxicological application of stem cells" - SAFESTEM (sectiunea "Advanced genomics and its applications for health"), aflat in curs de evaluare la Comisia Europeana.
 4. Dezvoltarea de biobanci de celule stem
La nivel national, am initiat prima Banca de celule stem in scopul asigurarii biomaterialelor destinate uzului clinic. La nivel international, participam din 2004 la proiectul finantat de Comisia Europeana, cu sediul la Luxemburg: "European quality system for tissue Banking".
 5. Dezvoltarea Departamentului de Culturi Celulare si Terapii Celulare.
Urmareste dezvoltarea tehnicilor de imunoterapie cu celule dendritice in boli neoplazice, in colaborare cu Universitatea din München, Centrul de Transplant din Essen si Universitatea din Montpellier.
 6. . Studii privind transplantul de organ.
Se desfasoara in colaborare cu Clinica de Urologie UMF Timisoara, cu finantare prin Programul National de Transplant.
 7. Studiul comportamentului celulei endoteliale.
Urmareste aplicatiile legate de celulele endoteliale in afectiunile neoplazice si cardiovasculare - in colaborare cu Universitatea "Johann Wolfgang Goethe" din Frankfurt.
 8. Dezvoltarea Laboratorului de Biologie Moleculara - in colaborare cu Clinica de Pediatrie III, Disciplina de Biologie Celulara si Universitatea "Johann Wolfgang Goethe" din Frankfurt.
 9. Studiul nefropatiei endemice balcanice in colaborare cu US Geological Survey Washington.